Leiderschapsontwikkeling

Hoe versterk ik leiderschap in de organisatie?

Hoe versterk ik leiderschap in de organisatie?

Hoe kan ik mijn leiderschapsstijl versterken, zodat ik betrokkenheid weet te creëren en mijn doelstellingen haal, terwijl de context complex is en voortdurend in beweging.

Nieuwe leiderschapsfilosofieën dienen zich aan; het gaat steeds om het geven van vertrouwen en empoweren van mensen en ‘reducing control’. Tegelijkertijd gaat het om richting geven, authenticiteit en moreel kompas van de leider en verantwoordelijkheid nemen; uiteindelijk om optimale bedrijfsresultaten te behalen.

 


Leiderschapsontwikkeling begint in de ogen van Xiel met een scherpe (zelf)reflectie. Deze ondersteunen wij met instrumenten als de Hogan Development Survey en de AEM Cube, maar ook waarden en drijfveren vragenlijsten in combinatie met persoonlijkheidsonderzoek. Van daaruit onderzoeken wij gezamenlijk welke stijl passend is in de context en bij de leider in kwestie. Waar kan hij/zij schaven en waar is wellicht meer nodig? Van Xiel mag verwacht worden dat steeds eerlijk en persoonlijk, maar ook confronterend, te werk wordt gegaan. 

Xiel heeft adviseurs die vanuit een psychologisch en bedrijfskundig perspectief naar leiders en hun uitdagingen kijken. Zo wordt kritisch gekeken naar de psychologische aspecten die bij leiderschap komen kijken. Bijvoorbeeld leiderschapsstijl, functioneren onder aanhoudende hoge druk, vermogen om verbinding te maken en rekenschap af te leggen. De bedrijfskundige invalshoek richt zich meer op de factoren in de surroundings die maken welk type leider daarin passend is. 

Xiel maakt het verschil door de aanpak aan te passen naar de context van de vraagstelling. Daartoe wordt zorgvuldig en gestructureerd de context in kaart gebracht. Bij Xiel bestaat geen standaardisatie, maar is maatwerk de norm, juist omdat iedere organisatie en opgave waar de organisatie of medewerker voor staat uniek is.

Xiel geeft een helder advies mede op basis van gefundeerd instrumentarium, afkomstig van gerenommeerde partners als Ixly, Human Insight en Hogan. De adviseurs van Xiel zijn zeer ervaren in de assessmentpraktijk en hebben zelf ook impactvolle functies bekleed. De adviseurs van Xiel werken conform de beroepsethische code van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Voor nadere toelichting hierop kunt u hier klikken. 

Indien u specifieke vragen heeft over hoe een en ander in zijn werk gaat, verwijzen wij naar de pagina Werkwijze in het hoofdmenu van de website.